15-09-2017 Film Aan de Slinger

The Sense of an Ending

Film Aan de Slinger

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

Vrienden voor het leven. En toen kwam het leven ertussen. The Sense of an Ending is de filmversie van Julian Barnes' bekroonde boek over vriendschap en liefde en hoe herinnering alles ingewikkeld maakt.

Jim Broadbent speelt Tony Webster, een man die een teruggetrokken en stil leven leidt. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Hij wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan en de waarheid over zijn eerste liefde (Charlotte Rampling) en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien.  

De regie van The Sense of an Ending is in handen van de uit India afkomstige regisseur Ritesh Batra, die internationaal doorbrak met zijn veelvuldig bekroonde speelfilmdebuut The Lunchbox.

“Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke cast doet de rest.” (4* AD)

“Batra slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.” (4* Trouw)

“Want zelfs als je het boek kent, weet de film zo de nieuwsgierigheid in de personages nieuw leven in te blazen." (3,5* De Filmkrant)

“Een gewaagde opgave, het verfilmen van het complexe en alom gelauwerde boek The Sense of an Ending (2011) van Julian Barnes. Regisseur Ritesh Batra deed het – zeer geslaagd.” (VARA gids)


Komt uit: Groot-Brittannië
Film duurt: 108 minuten
Genre: Drama
Regisseur: Ritesh Batra
Acteurs: Jim Broadbent, Matthew Goode, Charlotte Rampling, Emily Mortimer, Michelle Dockery

Meer informatie en tickets