22-09-2017 Film Aan de Slinger

My Cousin Rachel

Film Aan de Slinger

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

De thriller My Cousin Rachel vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord. Maar het wordt ingewikkeld als hij begint te bezwijken voor haar verleidelijke charmes.

My Cousin Rachel is de tweede adaptatie van de gelijknamige roman van Daphne du Maurier, wier werk veelvuldig is verfilmd. Hitchcock was dol op haar boeken, hij verfilmde Jamaica Inn, Rebecca en The Birds.

Roger Michell (Nothing Hill, Hyde Park on Hudson) regisseert de film en is tevens verantwoordelijk voor het scenario. De cast bestaat onder andere uit Oscarwinnares Rachel Weisz (The Youth, The Constant Gardener), Sam Claflin (The Hunger Games: Mockingjay), Holliday Grainger (Cinderella), Iain Glen (Game of Thrones) en toneelacteur Simon Russell Beale (Into the Woods).

“Voortreffelijke Weisz in de titelrol” (4* VPRO Cinema)

“De film gaat over perceptie, mooi verbeeld door binnen het shot de scherpte te veranderen van de ene naar de andere hoofdpersoon via de focus pull.” (4* NRC)

“Weisz speelt een magnifieke antagoniste.” (4* The Guardian)

“My Cousin Rachel speelt een prachtig spel met de ingebakken oordelen en angst voor sterke vrouwen die geen man nodig lijken te hebben.” (3* De Volkskrant)
 

Komt uit: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Film duurt: 106 minuten
Genre: Drama, Thriller
Regie: Roger Michell
Acteurs: Rachel Weisz, Sam Claflin, Holliday Grainger e.a 

Meer informatie en tickets