30-09-2017 Atelier Kunst aan de Slinger

Workshop Smeed je eigen Zilveren ring

Mirakel Design

Tijd: 10:00-16:00
Entreeprijs: € 95,00
De Slinger 2
3995 DE Houten

Altijd al je eigen zilveren ring willen maken? Dat kan! In deze gezellige leuke, unieke en creatieve basisworkshop proef je het oude ambacht van het vak en ga je aan de slag als een echte goudsmid met de zaag, vijl, schuurpapier, hamer en ander ambachtelijk gereedschap van de goudsmid.

Zo leer je de grondbeginselen van het vak. Dit is een basisworkshop en we beginnen bij het begin (hierdoor is niet alles mogelijk om te maken). Er is een keuze uit een aantal basis voorbeeld ringen. Dit is het uitgangspunt waar we vandaan starten. Hier kies je een model uit en deze ga je verder uitwerken in het zilver met je eigen persoonlijke tintje. Het is handwerk hierdoor is elke ring uniek en is er nooit één hetzelfde.

De verschillende bewerkingstechnieken zijn bijvoorbeeld: reliëf smeden met de hamer, tekst inslaan met metaalponsen, lijnen/gleuven vijlen, etc. Daarna ga je de ring afwerken met schuurpapier.Het maken van het ontwerp in metaal is een wonderlijk spel tussen gevoel en handen waarmee ieder zijn/haar persoonlijke creativiteit vorm kan geven.

Goudsmeden is een prettig fysiek werken, vraagt een grote mate van concentratie maar blijft een ontspannen bezigheid. Onder professionele begeleiding van creatieve ambachtsvakvrouw Miriam Hoogendoorn maak je zo jouw eigen unieke persoonlijke zilveren ring.

De begeleiding is persoonlijk en de sfeer ontspannen. In een kleine groep van 4 personen voor alle aandacht. Aan het einde van de workshop heb je een unieke, zelfgemaakte zilveren ring in handen die je meteen kunt gaan dragen.

‘Creëren met je gevoel, je hart, je handen en een hamer’

De kosten zijn inclusief materiaal, gebruik gereedschap, koffie, thee, iets lekkers en soep tijdens de lunch.
Zelf lunch meenemen.

Ook mogelijk om de workshop te volgen op een doordeweekse dag. Wil je graag gezellig met je vriendinnen, familie en/of collega's komen? Dat kan! Data in overleg.

Meer informatie en inschrijven op de website via de contactpagina