22-09-2017 Houtense Helden

Workshop Encaustic Art: kleurrijk schilderen met bijenwas

Mirakel Design

Tijd: 09:30-11:30
Entreeprijs: € 30,00
De Slinger 2
3995 DE Houten

Ervaar de mooie techniek van bijenwas tekenen

Encaustic Art is op een mooie en eenvoudige, creatieve manier meer contact te krijgen met je intuitie.Laat jezelf verrassen wat Encaustic Art met je doet en ontdek wat voor creatieve rijkdom erin jezelf verborgen ligt. Door het maken van een wastekening kom je heel dichtbij je gevoel, het is een prachtige manier om je gevoel op papier te zetten en nieuwe inzichten te krijgen: ‘1 tekening zegt meer dan 1000 woorden’. Elke tekening is als een spiegel voor jou, het vertelt iets over jou.

‘Encaustic Art’ betekent letterlijk inbranden. Het is een eeuwenoude techniek waarbij het materiaal wordt ingebrand, zoals bij wastekeningen en brandschilderingen. Tegenwoordig gebruiken we een schildersijzer waar de gekleurde was op wordt aangebracht. Door op een bepaalde manier over het gecoate papier heen te strijken ontstaan er prachtige tekeningen. Bij deze techniek is geen ervaring nodig.

De Workshop
In deze gezellige en inspirerende workshop ga je aan de slag met deze techniek, je intuïtie en bekijken we wat er ontstaat. Zelf ontdekken, naar jezelf luisteren, wat jij in een tekening ziet of voelt is waardevol voor nieuwe inzichten. Deze inzichten brengen je dichterbij jezelf. Samen kijken we naar de figuren en kleuren die ontstaan, verborgen talenten en mogelijkheden worden zichtbaar. Je krijgt zo zichtbare handvatten aangereikt en je gaat met nieuwe inzichten en mooie wastekeningen weer naar huis.

Tekenen en schilderen zijn goede manieren om met jezelf bewust bezig te zijn. Het denken staat even stil en gevoel, creativiteit en fantasie komen tot leven. Een workshop die je stimuleert van je hoofd naar je hart te gaan en naar je kern. Het maken van een wastekening is rustgevend, inspirerend, ontspannend, verhelderend, inzichtgevend en creatief bezig zijn.

De kosten zijn inclusief materiaal, gebruik schildersijzer, koffie, thee en iets lekkers.
De workshop wordt gegeven voor 4 personen of meer.

De workshop is ook te volgen op een andere dag. Wil je graag met je vriendinnen, familie en/of collega's komen? Dat kan! Data in overleg. Ook mogelijk als dagworkshop in combinatie met een andere techniek.

Inschrijven of meer informatie kan op de website via de contactpagina