16-03-2018 Theater Aan de Slinger

Darkest Hour

Film Aan de Slinger

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

Gary Oldman won voor zijn hoofdrol in 'Darkest Hour' de Golden Globe voor beste acteur.

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

‘’De vlijmscherpe dialogen zijn een genot en het uitstekende acteerwerk maakt van Darkest Hour een meeslepende film.’’ (4* de Volkskrant)

‘’Het acteerwerk in Darkest Hour is uitstekend; Oldman speelt een volwaardig lucide Churchill, van vlees en bloed’’ (4* de Volkskrant)

‘’Churchill wordt neergezet als driftige, ietwat wereldvreemde man die het hart echter duidelijk op de juiste plek heeft zitten. Ondanks het serieuze onderwerp heeft de film een bijna komische ondertoon.’’ (Het Parool)


Komt uit: Verenigd Koninkrijk
Film duurt: 125 minuten
Genre: Biografie/ Oorlog
Regie: Joe Wright
Taal: Engels
Acteurs: Gary Oldman, Ben Mendelsohn en Kristin Scott Thomas

Meer informatie en tickets