20-03-2018 Theater Aan de Slinger

The Florida Project

Film Aan de Slinger

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

Halley is de piepjonge moeder van de zesjarige Mooney. Ze moeten het samen zien te rooien in een goedkoop motel vlakbij Disneyland, Florida.

De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

‘’'The Florida Project’ doet af en toe pijn en schotelt je als kijker geen hapklare brokken voor. De film lijkt qua stijl soms nog meest op een documentaire en dat maakt dat je als kijker nog meer betrokken wordt bij het verhaal. De climax van het verhaal is tegelijk hartverscheurend en compleet logisch. Die ambivalentie, die zo typerend is voor de hele film, maakt dat de ‘The Florida Project’ nog een tijd in de gedachten van de kijker zal blijven rondspoken.’’ (4* CineMagazine)

Komt uit: Verenigde Staten
Film duurt: 115 minuten
Genre: Drama
Regisseur: Sean Baker
Acteurs: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair

Meer informatie en tickets