20-11-2018 Aan de Slinger

Film - What Will People Say

Aan de Slinger

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

What Will People Say is een aangrijpend en ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen ouders en hun kinderen.

De 16-jarige Nisha moet haar eigen weg zien te vinden binnen twee culturen: die van haar geadopteerde vaderland (Noorwegen) en die van haar Pakistaanse ouders. Thuis speelt ze de rol van voorbeeldige Pakistaanse dochter, maar als ze de deur uitgaat is ze nauwelijks te onderscheiden van iedere andere Noorse tiener. Als ze een vriendje krijgt vindt haar vader dat ze een grens heeft overschreden. Hij ontvoert haar en brengt haar onder bij familie in Pakistan. In een land waar ze nog nooit heeft gewoond wordt ze heropgevoed, en moet ze transformeren tot datgene wat haar ouders willen dat ze is: de perfecte Pakistaanse, iemand die traditie belangrijker vindt dan assimilatie.

De film is deels autobiografisch: regisseur Iram Haq werd zelf ook als tiener voor straf naar Pakistan gebacht. Haar film is een interessant inkijkje in de wereld waarin tweede-generatie-kinderen zich staande moeten houden.

“What Will People Say is een aangrijpend en ontroerend verhaal over de complexe relatie tussen een vader en zijn dochter, een jong meisje dat haar eigen weg moet vinden” Bioscoop agenda 

“Regisseur Iram Haq weet het gevoel van beklemming en uitzichtloosheid goed te vangen” de Volkskrant


Meer informatie en tickets