21-09-2019 Uit in Houten

Theaterevenement - WijkExpeditie Houten Zuid - 21 september

Stichting WijkExpeditieHouten - Kaarten vanaf mei te bestellen

Tijd: 0
Entreeprijs: € 0,00
Rimpelmos 19
3994 LZ Houten

Op 21 september 2019 beleeft Houten een nieuw theaterevenement: de WijkExpeditie. Het evenement biedt eenpodium aan kunstenaars, theatermakers, musici en historici uit Houten, in een theatervoorstelling door en voor Houtenaren.

Niet toevallig vindt de voorstelling plaats in Houten Zuid: het is de ‘jongste’ wijk in de gemeente. Sinds het eerste zand gestort is en de eerste paal is geslagen in 1997 zijn er meer dan 20.000 mensen in Houten Zuid komen wonen. Nog niet eerder heeft Houten Zuid als bijzondere plek om te wonen, centraal gestaan. De WijkExpeditie brengt daar verandering in. Bezoekers van de theatervoorstelling kunnen op een lichtvoetige manier kennis maken met hun historische woonomgeving en andere Houtenaren ontmoeten.

Als publiek maak je - op de fiets - een  ruim twee uur durende tocht langs drie locaties, het publiek is zowel toeschouwer als deelgenoot bij de voorstellingen die op locatie worden gegeven. Ook de route zelf is onderdeel van de voorstelling. De theaterroute start en eindigt in Cultuurcentrum Schoneveld. Het zal een combinatie zijn van dans, toneel en muziek, per locatie onderscheidend, maar samen één geheel. Al met al belooft het een buitengewone en bijzondere voorstelling te worden, die deelnemers verwondert, verrast en ook uitnodigt met elkaar in gesprek te gaan.

De WijkExpeditie is een initiatief van enthousiastelingen uit Houten. De groep bestaat uit kunstminners, historici, kunstenaars en theatermakers die elkaar gevonden hebben rond dit idee. Op dit moment zijn er zo’n 25 mensen bezig met de voorbereidingen. Een groot aantal organisaties heeft zich verbonden aan het initiatief en biedt op allerlei wijze ondersteuning: Cultuurhuis Schoneveld; Historische Kring tussen Rijn en Lek; Kunst om de Hoek; Theater Aan de Slinger; De KrachtFabriek; Gemeente Houten.

Het initiatief is uniek voor Houten. Maar dat hoeft het niet te blijven. Het evenement inspireert mogelijk anderen om het stokje over te nemen in een ander jaar of in een andere wijk in Houten.

Vanaf mei 2019 kunnen kaarten gekocht worden, er zijn twee voorstellingen op 21 september en er zijn 200 kaarten beschikbaar.

Voor wie interesse heeft om mee te doen, op welke wijze dan ook, is welkom en kan zich aanmelden bij de organisatie. Er is altijd ruimte voor een goed idee en behoefte aan een extra paar handen in de voorbereiding. Ook hopen we dat bedrijven en organisaties dit idee zo aansprekend vinden dat zij het initiatief willen sponsoren.
In beide gevallen bel Anneke Dubbink op 06-15259550 of mail ons.

Meer informatie op onze website.