18-12-2018 Aan de Slinger

Film - Documentaire Jij bent mijn vriend

Aan de Slinger

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

Een hartverwarmende documentaire over het belang en de kracht van vriendschap, de hunkering van ieder mens naar een liefdevolle en veilige omgeving.

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster volgen de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. We volgen Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout. 

Met nagesprek op dinsdag 18 december en maandag 28 januari
Na afloop van de film zijn de regisseurs en gerenommeerde documentairemakers Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster aanwezig om na te praten over de documentaire 'Jij bent mijn vriend'. Het regisseursduo is bekend van de films: 'Niet zonder jou’ (Gouden Kalf), 'Wakker in een boze droom' (IDFA Award) en ‘De kinderen van Juf Kiet’ (DDG Award, Gouden Kalf).

“Opnieuw een hartverwarmende film van de makers van ‘De kinderen van juf Kiet” Toneelschuur Haarlem

Meer informatie en tickets