08-02-2019 The Work-Shop

Workshop serviesgoed decoreren

The Work-Shop

Tijd: 19:00
Entreeprijs: € 60,00
Spoorhaag 101
3995 EV Houten

Tijdens deze tweedaagse workshop (op 8 en 22 februari) leer je hoe je bestaand serviesgoed versiert met jouw eigen decoratie.

We gaan aan de slag met transfers op porselein. De eerste avond stel je je eigen beeld samen. Daar maak ik een transfer van en de keer erop wrijf je deze af op je bord, schaaltje, kop en schotel. Dan gaat alles de keramische oven in en kun je je creaties een week later ophalen. Je kunt ook werken met gekleurde transfervellen, waaruit je motieven knipt, snijdt of ponst.

Neem je eigen servies – of wat je bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel kocht – mee. Denk aan een setje van bijvoorbeeld een bord, kom, kop en schotel, beker. Met niet al te oud materiaal loop je het minste risico op breuk (of het zwart worden of uiteen spatten van gouden randjes) in de oven. Dat is belangrijk, want afbakken is altijd op eigen risico. Je kunt handmatig een motief (tekening, aquarel, foto, collage en tekst) voorbereiden, of digitaal. Neem voor het laatste dan ook je tablet mee. Teken- en schildermateriaal is aanwezig, het gebruik hiervan is bij de prijs inbegrepen.

Wat je de tweede avond nodig hebt is een siliconen penseel. Deze kan je ter plekke aanschaffen (je reserveert er een via het inschrijfformulier op de website).

Het drukken van één à twee A4 transfers en het afbakken van één of twee setjes is bij de prijs inbegrepen.
Wil je graag meer of grotere stukken laten bakken, zoals een schaal of theepot, dan is dat in overleg tegen een meerprijs, mogelijk.

Tot 14 januari geldt een vroegboekkorting.

Meer informatie en inschrijven