19-03-2019 vanHouten&co

Lezing - Hallo, is daar iemand?

van Houten&co

Tijd: 19:30-21:15 uur
Entreeprijs: € 17,50
Zonnehout 36
3991 MX Houten

Speuren naar leven in het heelal

Ieder van ons heeft wel eens op een donkere, heldere nacht naar de hemel gekeken en zich afgevraagd: "Zijn wij de enige wezens in het heelal? Of zouden er ergens in de ruimte wezens zijn die ook naar die sterren kijken en zich precies hetzelfde afvragen?" Daarover gaat deze lezing.

Op zeer begrijpelijke wijze zal Professor Henny, J.G.L.M. Lamers van het Astronomisch Instituut van de Universiteit van Amsterdam, ons wegwijs maken in het heelal met zijn miljarden Melkwegstelsels. Hij laat daarbij schitterende beelden zien. U kunt zich even helemaal astronaut voelen.

Door schade en schande wijs geworden weten we vandaag dat de aarde niet het middelpunt van ons zonnestelsel is en niet het centrum van het heelal; kosmisch gezien stelt de aarde helemaal niets voor. Als er andere beschavingen zijn in het heelal, dan zenden die misschien signalen uit. Wij hebben zelf ook al een boodschap de ruimte in gestuurd. Tot nu toe is er geen antwoord ontvangen. Maar misschien hebben die beschavingen wel een voorsprong van miljoenen jaren en is onze apparatuur, waar wij zo trots op zijn, hopeloos ouderwets!

Locatie: Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld.

Meer informatie en aanmelden