19-03-2019 The Work-Shop

Cursus Boekbinden

The Work-Shop

Tijd: 19:00-21:30
Entreeprijs: € 35,00
Spoorhaag 101
3995 EV Houten

Tijdens deze introductiecursus leer je de basisvaardigheden van het boekbinden op Japanse wijze en maak je jouw eigen linnen boekje. 

We maken een boekblok met kaft. Deze kaft, je omslag, bestaat uit twee delen, waardoor het boekje volledig opengeslagen kan worden. Dat is fijn, als je op de pagina’s wilt schrijven, tekenen, schilderen, etc. De rug blijft open. Verder onderscheidt Japans boekbinden zich door de pagina’s die hun vouw niet aan de rugzijde hebben, maar aan de frontzijde. Je leert een linnen boekje te maken, ook wel dummy genoemd, afgewerkt met een sierstiksel, waarvan Ilse Schoneveld je er verschillende laat zien. Je gaat naar huis met een zelf gebonden linnen schetsboekje van het formaat 12 x 20 centimeter.

De groep bestaat uit maximaal acht personen, waardoor je verzekerd bent van voldoende aandacht.
Alle materialen, gebruik van gereedschap, koffie, thee en lekkers zijn bij de prijs inbegrepen.

Nadat zij zich het ambacht van boekbinden had eigen gemaakt, schreef Ilse tijdens haar opleiding een uitgebreide interactieve handleiding, hoe je een kunstenaarsboek kunt maken. Een kunstenaarsboek is een kunstwerk in de vorm van een boek, met het Japanse boekbinden als basis.

Je krijgt als deelnemer aan deze workshop gratis een linkje naar Ilses interactieve handleiding, zodat je je vaardigheden thuis nog verder kunt ontwikkelen.


Bij inschrijving kun je ook een starterspakket à € 24,50 bestellen, om thuis mee verder te gaan, bestaande uit

    een 9 mm breekmes
    een vouwbeen
    twee klemmen
    boekbindlijm (100 ml)
    spalter
    een platte boekbindnaald
    en boekbindgaren (2 m).

Dit pakket ligt dan voor je klaar op de avond van de workshop.


Meer informatie en inschrijven