03-04-2019 The Work-Shop

Cursus Sokken breien

The Work-Shop

Tijd: 14:00-16:30 uur
Entreeprijs: € 45,00
Spoorhaag 101
3995 EV Houten

Leer comfortabele sokken breien, ook als leuke cadeautjes.

Het breien van sokken is helemaal in! Het vraagt een vaardigheid die je makkelijk aanleert, als je ziet hoe het moet. Anita, expert in sokken breien met de zogenaamde Hollandse hiel, doet het je in deze vierweekse cursus voor en legt het uit.

In de eerste les beginnen we met de boord en het been. Voor degenen voor wie dit nieuw is, leer je rondbreien met vijf pennen. Dit is het makkelijkste deel. Dan volgt de hiel, wat een speciale techniek vereist. Er komt minderen bij kijken en steken oppakken. De derde les leert Anita je een spie breien en ga je verder met de voet. Je mindert nu steken totdat je er evenveel hebt als op de andere pennen. De laatste les besteden we aan de teen van de sok en het afhechten. Klaar is Kees!

Deze workshop is voor volwassenen, ook mannen, met enige breiervaring. De groep is beperkt tot vijf personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Er geldt een vroegboekkorting tot 17 maart!

Bij de prijs inbegrepen zijn alle materialen, schriftelijke instructie en het gebruik van breinaalden. Je mag natuurlijk ook je eigen wol meenemen, geschikt voor breinaald 2,5/3.

Meer informatie en inschrijven