01-04-2019 vanHouten&co

Training Mindfulness

Steunpunt Mantelzorg Houten i.s.m. Indigo

Tijd: 14:30-17:30 uur
Entreeprijs: € 0,00
Huis van Houten, Onderdoor 160
3995 DX Houten

Wanneer je zorgt voor iemand kun je je overbelast voelen. Hoe graag je het ook doet voor die ander die je dierbaar is. Mantelzorgers weten als geen ander dat er vaak aan de situatie niet veel te veranderen valt. Je hebt het er mee te doen. Wat je wel zelf kunt doen om gezond te blijven, daar gaat het bij Mindfulness over.

Bij Mindfulness train je je aandacht, net zoals je spieren traint, door te oefenen. Door steeds weer terug te keren naar het huidige moment zoals het is, met vriendelijke milde aandacht. U leert hoe u op een gezonde manier kunt omgaan met die lastige situatie en met de heftige emoties waar u soms mee te maken krijgt. Maar ook hoe u in moeilijke, stressvolle omstandigheden voor uzelf kunt blijven zorgen. Daardoor krijgt u het gevoel weer de regie over uw eigen leven te hebben. Ook al is er verdriet, zorg of pijn.

U kunt zich aanmelden via de website van van Houten&co als u aan alle drie bijeenkomsten kunt deelnemen. Voor meer informatie kunt u bellen naar Marinda Rodas, 030-70 01 500. Of stuur Miranda een e-mail.

Steunpunt Mantelzorg Houten organiseert samen met Indigo een korte training Mindfulness van drie bijeenkomsten. De training vindt plaats op maandag 1, 8 en 15 april in Huis van Houten, boven de Bibliotheek.