15-03-2019 Aan de Slinger

Muziek - Celia!

Urban Myth met Eric Corton, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Susan Visser e.a.

Tijd: 20:15
Entreeprijs: € 23,00
De Slinger 40
3995 DE Houten

Celia! vertelt het waargebeurde verhaal over twee Cubaanse vrouwen: Celia Sánchez en Celia Cruz. De een van cruciaal belang voor de Cubaanse revolutie, de ander een populaire zangeres die naar de Verenigde Staten is gevlucht.

Sánchez probeert Cruz tijdens de Koude Oorlog over te halen om terug te keren naar Cuba. Daarmee ontstaat tussen de vrouwen een conflict over idealisme, solidariteit, vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid.

Eric Corton speelt Fidel Castro in de Salsa theaterproductie Celia!  Susan Visser en Manoushka Zeegelaar Breeveld spelen de rollen van Celia Sánchez en Celia Cruz. De tekst is van Koos Terpstra, de regie van Jörgen Tjon A Fong en de swingende salsamuziek van de band Timbazo. Urban Myth is vaste bespeler van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Vorig seizoen speelde het gezelschap bij ons We Hadden Liefde, We Hadden Wapens. De zoektocht naar identiteit in een cultureel divers land is een belangrijk thema in Urban Myths theaterstukken.

Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling, om 19.15 uur, wordt een inleiding aangeboden in de Kleine Zaal. De dramaturge Corien Baart gaat in op de historische achtergronden van de twee Celia’s die elkaar in het stuk ontmoeten. Ook geeft zij een toelichting bij het maakproces van deze bijzondere vertelling, waarin ook de persoonlijke verhalen van de acteurs verwerkt zijn. Tenslotte wordt stil gestaan bij de achterliggende, actuele thematiek. (Waarom vertelt Urban Myth / Jorgen Tjon A Fong op dit moment, dit verhaal in het theater?)

“Onder de feestjes die met de muziek loskomen, borrelen de leugens, het ongemak en het egoïsme...Woorden worden bekroond met een knallende versie van La Vida Es Un Carnaval” NRC 

“Twee top-actrices, waarbij Manoushka Zeegelaar Breeveld ook nog kan knallen als salsa-zangeres in fraaie uitdossingen...Sanchez, die heel laconiek en daardoor buitengewoon geestig gespeeld wordt door Susan Visser” Theaterkrant

“Een heerlijk swingende voorstelling” De Telegraaf


Meer informatie, ook over de inleiding, en tickets