27-03-2019 Aan de Slinger

Film - Green Book

Aan de Slinger

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Green Book is, naast de Oscars, winnaar van 3 Golden Globes (best picture, best screenplay, best supporting actor) en de winnaar van de Producers Guild Award (best film).

Oscar winnaar
Green Book is winnaar van de Oscar voor Beste Film, tevens won Mahershala Ali de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

“Viggo Mortensen and Mahershala Ali are ‘staggeringly good’ in a flawed film that seems bound for Oscars nominations” BBC – Culture

Meer informatie en tickets