18-05-2019 Uit in Houten

Concert Het hoge woord

Houtens Kamerkoor Rondo

Tijd: 20.00 uur
Entreeprijs: € 17,50
Eikenhout 221
3991 PN Houten

Onder de titel “Het hoge woord” voert Houtens Kamerkoor Rondo op 17, 18 en 19 mei het Gloria van Vivaldi en Dixit Dominus van Händel uit. Dit programma is ‘de keus van de dirigent’ ter ere van zijn 2e lustrum bij Rondo.

Händel schreef het Dixit Dominus toen hij slechts 22 jaar was. Het is een waar spektakelstuk, waarin de verschillende delen zich kenmerken zich door verscheidenheid in karakter: virtuoos, extravert maar ook sereen en ingetogen en met als slot een jubelende lofzang. Het is bijna ongelooflijk hoe Händel zijn compositorische talenten op deze leeftijd reeds ontwikkeld had.

Naast het spetterende Dixit Dominus zal Rondo het Gloria van Vivaldi ten gehore brengen. Dit is misschien wel het beroemdste en meest gezongen koorwerk van Vivaldi. Het werd waarschijnlijk in 1715 geschreven (voor het koor van de Ospedale della Pietà, een weeshuis voor meisjes) en bestaat uit 12 delen waarbij uitbundigheid, fraaie harmonische wendingen en soli voor frisheid en afwisseling zorgen.

Rondo laat zich begeleiden door een orkest van gevorderde amateurmusici en beroepsmusici uit Houten en omgeving, dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld.  Solisten zijn Karin Timmerman, sopraan; Iris Bouman, sopraan; Daan van der Schaft, countertenor, Milan Faas, tenor en Bas Ammerlaan, bas. Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik.

Vrijdag 17 mei, 20.00 uur, Jacobikerk Utrecht; zaterdag 18 mei, 20.00 uur, Sionkerk Houten; zondag 19 mei, 15.00 uur, Nicolaaskerk Nieuwegein.

Voorverkoopprijs: €17,50. Toegang aan de kerk: €20,-. Toegang t/m 16 jaar: €5,-.

Meer informatie en voorverkoop