04-05-2020 75 Jaar Vrijheid

75 jaar Vrijheid - Theater Na de Dam

Theatergroep Splinter

Tijd: 21:00
Entreeprijs: € 10,00
De Slinger 40
3995 DE Houten

Om 21.00 uur op de avond van de Nationale Dodenherdenking zetten theaters en theatermakers zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. In het hele land staan meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Aan de Slinger organiseert deze avond in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Houten. Dit jaar geven wij het podium aan Theatergroep Splinter.

"Gevangen in vrijheid"
- een eenakter over gegeven tijd met gedragen last - 

Een dansschool in Houten, in de oorlog gebruikt als opslag voor de bezetters. Na de oorlog komt het pand terug in handen van de oorspronkelijke eigenaren. Zij gaan verder waar ze voor de oorlog zijn gebleven. Althans dat willen ze. 

Er is nogal wat gebeurd. De oorlog heeft haar littekens achtergelaten. We zijn bevrijd, de Duitsers zijn weg. De bevrijding geeft een eerste blik op de opnieuw verworven vrijheid. Iedereen wil een nieuwe start maken, maar niet iedereen verwerkt de oorlog op dezelfde manier. Velen hebben er veel langer last van dan ze hun omgeving willen doen geloven.

Het stuk belicht de worsteling met vrijheid, de meerdere betekenissen die het begrip had, heeft en blijft krijgen.
Vrijheid vieren betekent dat we moeten accepteren dat vrijheid aan verandering onderhevig is. Als we vast blijven houden aan het verleden, zouden we de beleving van vrijheid in het heden wel eens kunnen verliezen.

In verband met het Corona-virus is alle berichtgeving rondom 4 en 5 mei onder voorbehoud.

Meer informatie en tickets

www.theaternadedam.nl