25-05-2019 The Work-Shop

Cursus Sokken breien

The Work-Shop

Tijd: 14.00-16.00 uur
Entreeprijs: € 45,00
Spoorhaag 101
3995ev Houten

Het breien van sokken is helemaal in! Het vraagt een vaardigheid die je makkelijker aanleert, als je ziet hoe het moet. Anita, expert in sokken breien met de zogenaamde Hollandse hiel, doet het je in deze drieweekse cursus voor en legt het stap voor stap uit. Nu alvast een hobby voor de herfst en winter ontdekken!

We beginnen met de boord en het been, in de eerste les. Voor degenen voor wie dit nieuw is, leer je rondbreien met vijf pennen. De tweede les volgt de hiel, wat een speciale techniek vereist. Er komt minderen bij kijken, steken oppakken en je leert een spie breien. In de laatste les ga je verder met de voet. Je mindert nu steken totdat je bij de teen van de sok aangekomen bent en het afhechten. Klaar is Kees!

Hierna kun je zelf je tweede sok breien. Als je tijd hebt in de tussenliggende weken, kun je ook gelijktijdig je tweede sok al starten. Verdeel in de eerste les dan je wol in twee gelijke bollen.

Deze workshop is voor volwassenen, ook mannen, met enige brei-ervaring. De groep is beperkt tot vijf personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Als je snel bent, kun je nog meedoen!

Bij de prijs inbegrepen is sokkenwol, een schriftelijke instructie en het gebruik van breinaalden. Sokkenwol en breinaalden zijn ook te koop. Je mag natuurlijk ook je eigen naalden en wol meenemen, geschikt voor breinaald 2,5/3.

Meer informatie en inschrijven