01-07-2019 t/m 31-08-2019 De Bibliotheek Houten-Centrum

Gouden Wikkel-actie voor BoekStart-baby's

Bibliotheek Lek & Ijssel

Tijd: 09:00
Entreeprijs: € 0,00
Onderdoor 158
3995DX Houten
Al 10 jaar bezorgt BoekStart baby’s en ouders plezier. De Bibliotheek Lek & IJssel viert dat deze zomer in Houten, IJsselstein en Vianen met de Gouden Wikkel-actie. Ouders die het gratis BoekStart-koffertje komen ophalen voor hun baby maken kans op een extra verrassing.
 
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is 10 jaar geleden BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
 
Gratis koffertje met boekjes
Ouders van baby’s ontvangen in het consultatiebureau een waardebon, samen met een welkomstbrief van de burgemeester/wethouder. Met deze bon kunnen zij in de Bibliotheek een BoekStart-koffertje ophalen, met twee leuke babyboekjes. Ze krijgen ook gratis een bibliotheekabonnement voor hun baby, waarmee ze direct babyboekjes kunnen uitzoeken en lenen.
 
Kans op een extra verrassing
Deze zomer maken ouders die een BoekStart-koffertje ophalen kans op een extra verrassing: in enkele koffertjes is een Gouden Wikkel verstopt. Deze Gouden Wikkel kan worden in de Bibliotheek worden omgeruild voor een vrolijk BoekStart-verrassingspakket.