23-10-2019 t/m 13-11-2019 The Work-Shop

Omgaan met de naaimachine

niveau 1

Tijd: 19:30-21:30
Entreeprijs: € 100,00
Spoorhaag 101
3995ev Houten
Is het jouw verlangen om je eigen kleding te kunnen naaien? Kom dan leren “Omgaan met de naaimachine”, op vier woensdagavonden dit najaar (23 & 30 oktober, 6 & 13 november).

Aan de orde zullen komen de basiskennis van naaimachines (inrijgen, stikken, zigzaggen), basisbegrippen, het lezen van en werken met een patroon en knippen en naaien van stof. Aan het eind van de cursus ga je naar huis met een zelfgemaakte sloof (schort met bovenstuk).

Je mag je eigen naaimachine meebrengen, en er zijn machines aanwezig om mee te oefenen. We werken in een kleine groep van maximaal zes cursisten.

Bij inschrijving kun je een starterspakketje bestellen van een meetlint, tornmesje, draadschaartje, doosje glaskopspelden en rijggaren à € 17,50. Dit ligt dan voor je klaar op de eerste avond.

Bij de cursuskosten zijn koffie, thee en lekkers erbij inbegrepen, evenals het gebruik van naaimachines, stof, en garen.

Later zal een vervolgcursus starten, waarbij je kunt kiezen uit het maken van je een shopper met rits. In deze cursus is een gezamenlijk bezoek aan de Utrechtse lapjesmarkt opgenomen, op een tussenliggende zaterdagochtend.

Er geldt een vroegboekkorting tot 15 september.