15-11-2019 t/m 31-01-2020 The Work-Shop

Creatief café

's vrijdagmiddags knutselen met papier

Tijd: 14.00-16.00 uur
Entreeprijs: € 79,00
Spoorhaag 101
3995ev Houten
In het creatief café draait het om even iets leuks maken, gezellig met een kopje thee of koffie erbij. Het verschil met een workshop is dat het kort is (uurtje) en heel eenvoudig. Het accent ligt minder op leren en meer op gezelligheid.

Op vrijdagmiddag draait alles om papier. Papier is een heerlijk veelzijdig materiaal.
Je kunt het vouwen, snijden, knippen, plakken, ponsen en met potlood, kwast of drukinkt te lijf gaan. Je hebt snel resultaat en je kunt er thuis gemakkelijk mee verder gaan.
Tussen 14 en 17 uur kun je aanschuiven voor een uur of langer. Elke week doe je iets anders. Je betaalt € 79 voor vier middagen of € 24,95 per keer. Hoe vaker je komt hoe voordeliger het dus is. Bovendien leer je anderen kennen die ook graag iets creatiefs doen.

Vrijdag 15 november start een reeks die in het teken staat van Sinterklaas en Kerst:  Pop up kaarten snijden en vouwen (15-11; een ruimtelijk beeld dat dichtvouwt bij het sluiten van de dubbele kaart), Origami cadeaudoosjes of geschenkenvelopjes vouwen (22-11), tafelversiering maken (29-11; kerststerren en bloemen vouwen en knippen) en Paper art (let op: 12-12; kerstboomversieringen snijden, vouwen en nieten).

De tweede reeks start op 10 januari. Daarvoor kun je je ook al inschrijven. Deze middag gaan we zentanglen (op een eenvoudige manier figuren natekenen, die samen een mooi patroon vormen). Iedereen kan het en het is heel rustgevend.
17 januari komt boekvouwen aan de orde (oude bladzijden tot bijzondere vormen vouwen en lijmen), gevolgd door paper art (24-1; nu op groter formaat). We sluiten deze reeks af met valentijnsharten vouwen (31-1).

Deze en nog volgende reeksen boek je via internet of aan de balie, losse activiteiten alleen aan de balie.

Op woensdag is er ook een creatief café. Dan staat handwerken centraal. Het Creatief Café is een plek voor ontmoeting. Je kunt er vragen stellen en kennis uitwisselen. Neem je handwerk mee en kom onder het genot van een kopje thee haken, breien, borduren, naaien. Hier zijn geen kosten aan verbonden!
Kun je wat hulp gebruiken, dan betaal je € 7,50 per uur en eventueel materiaalkosten. Je betaalt aan de balie; reserveren is niet nodig.

We delen graag kennis, kunde, ervaring, materialen, gereedschap en onze passie voor handmatig creëren!