15-01-2020 75 Jaar Vrijheid

Waltz with Bashir

Film

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 10,50
De Slinger 40
3995DE Houten
In samenwerking met de Kerken in Houten organiseert Aan de Slinger ook dit seizoen de serie 'Zin in Film'. Zingeving staat centraal bij deze vijf filmvertoningen. De film wordt ingeleid door Cor Aalbregt, veteraan (in samenwerking met Veteranen Houten)
 
Hoe dieper Ari in zijn persoonlijke verleden graaft, hoe meer de verdrongen beelden uit zijn geheugen naar boven komen.
 
Ari, een Israëlische regisseur, heeft midden in de nacht een afspraak met een vriend in een bar. De vriend wordt gekweld door terugkerende nachtmerries waarin hij stelselmatig wordt achtervolgd door een grote groep van 26 honden. Precies het aantal honden dat hij heeft moeten doden tijdens de Libanese oorlog in 1982!
 
De volgende dag komt voor het eerst een herinnering uit die periode bij Ari naar boven. Een stilzwijgend, kwellend beeld: hijzelf, als jonge soldaat, samen met twee vrienden badend in de buurt van Beiroet. Hij ervaart dan de vitale behoefte om de waarheid te ontdekken over dat specifieke moment in de geschiedenis en over zichzelf. Om daarin te slagen besluit hij zijn vroegere oorlogskameraden verspreid over de wereld op te zoeken en te interviewen.
 
Nieuw: Uitgebreide inleiding + gezamenlijk diner
Vooraf aan de film heeft u ook de keuze om lekker te eten en te genieten van een uitgebreide inleiding in de foyer van Aan de Slinger. Deksels Lekker, de huiscateraar van Aan de Slinger verzorgt om 18.30 uur een heerlijk diner.
Wilt u de film en de inleiding + diner bijwonen, dan dient u een filmticket en een ticket voor de inleiding & diner te kopen. 
 
Menu: Het menu wordt t.z.t. bekend gemaakt.  
Heeft u de voorkeur voor een vegetarisch menu of heeft u dieetwensen? Neem dan voor maandag 13 januari contact op met onze hoofd horeca via horeca@aandeslinger.nl
 
Tickets voor inleiding & diner kosten € 12,50 exclusief drankjes met uitzondering van een kopje koffie of thee na afloop. Deze tickets dienen op naam besteld te worden. Dit kan online (zie de knop aan de linkerkant) of via ons kantoor: info@aandeslinger.nl of 030 - 63 51 024. De tickets voor de maaltijd zijn te koop tot twee dagen voorafgaand aan de vertoning (maandag 13 januari 12.00 uur), of eerder wanneer het uitverkocht is. Aan tafel is plek voor maximaal 30 personen. Bij onvoldoende belangstelling gaat het diner niet door. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangt u van ons uiterlijk twee dagen voorafgaand bericht.