05-07-2020 The Work-Shop

Tweedaagse Workshop Papercutting (knipkunst)

The Work-Shop

Tijd: 14.00-17.00 uur
Entreeprijs: € 90,00
Spoorhaag 101
3995 ED Houten

Gesneden papieren kunstwerkjes!

Deze workshop bestaat uit twee middagen (17 mei & 7 juni). De eerste dag concentreren we ons op de techniek van het snijden zelf. Welk materiaal heb je nodig, waar moet je op letten bij het snijden?
Na deze tips & tricks start je met een oefenblad, waarna we een bestaande template (sjabloon) gaan snijden. Aan het eind van de eerste workshopdag heb je dus al een prachtig, zelf gesneden kunstwerkje.

Tijdens de tweede middag ontwerpen we onze eigen papercut, na wat korte uitleg. Daarna start je met je eigen ontwerp maken, waarbij de bekende illustrator Marthe van Herk je intensief begeleidt. (Het is handig om vooraf te bedenken wat je wilt gaan maken en hier alvast beeldmateriaal van te verzamelen.)
Als je ontwerp af is, ga je deze uitsnijden, zoals je al in de eerste les leerde. Je gaat naar huis met een gesneden kunstwerk naar jouw eigen ontwerp!

Alle benodigde materialen en koffie/thee met iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Aan het eind van de workshop zijn er allerlei materialen en templates aan te schaffen, om thuis mee verder te gaan.