07-05-2020 75 Jaar Vrijheid

75 jaar Vrijheid - Bonhoeffer - Wie ben ik? - Kees van der Zwaard

Protestantse Gemeente Houten

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 0,00
Het Kant 1
3995 DZ Houten

Op 5 mei 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen. Dan vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord heeft op die vraag ‘wie ben ik?’. 

Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler. Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud. Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela. In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.

Kees speelt samen met violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn. 

In verband met het Corona-virus is alle berichtgeving rondom 4 en 5 mei onder voorbehoud.