06-08-2020 Zomervakantie Jeugd

Zomervakantie Jeugd - Tweedaagse Workshop Printen en binden (vanaf 12 jaar)

The Work-Shop

Tijd: 19:30-22:00
Entreeprijs: € 90,00
Spoorhaag 101
3995ed Houten

RISO-printen is Japanse print techniek. Het is een soort zeefdrukken en fotokopiëren ineen. Het leent zich perfect voor het maken van kleine oplagen. Het is goedkoper dan zeefdrukken, heldere felle kleuren zijn mogelijk en het is een milieuvriendelijk proces.

In deze tweedaagse workshop maken we een art zine. Een art zine is een zelfgedrukt boekje met werk van alle cursisten bij elkaar! Je leert hoe de Risoprinter werkt en krijgt tips en hulp bij het maken van een leuk ontwerp!

De eerste avond maak je een ontwerp in twee kleuren voor een pagina op A5 formaat (dit is een half A4). Die pagina kun je helemaal maken zoals je zelf wilt; tekenen, collage, abstract, met foto’s werken, het kan allemaal. (Je krijgt tevoren een e-mail om je voor te bereiden!)

Aafke en Alette maken van alle ontwerpen een geheel en zorgen voor het printwerk van de Riso machine.

De tweede avond (20 augustus) maken we de prints tot een boekje. Je kunt kiezen uit diverse manieren van inbinden. Je leert hoe je de Risoprints snijdt, vouwt en inbindt tot een boekje. Je hebt vijf boekjes om verschillende bindtechnieken te proberen en ook om je omslag te bewerken. Er zijn allerlei voorbeelden aanwezig om inspiratie uit op te doen. Je gaat naar huis met vijf unieke art zines!

Bij de prijs inbegrepen zijn alle materialen (à € 15 p.p.) en een pakketje met uitleg en leuke ‘goodies’. Om iedereen zo goed mogelijk aan bod te laten komen zal de groep beperkt zijn tot acht personen. Jongeren vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom.

Meer informatie en inschrijven