02-09-2020 The Work-Shop

Tweedaagse Workshop Patchwork

The Work-Shop

Tijd: 14.00-17.00 uur
Entreeprijs: € 39,90
Spoorhaag 101
3995ed Houten

In deze tweedaagse workshop Patchwork (op 2 en 16 september) leer je hoe je een patroon maakt, door lapjes van verschillende kleuren of dessins aan elkaar te naaien. Het resultaat verwerk je op een linnen tasje, kussenhoes of op het achterpand van een (jeans)jasje.

Renate neemt een eenvoudig patroon mee om mee te beginnen, het zogenaamde log cabin. Je kunt je eigen stofjes meebrengen om te verwerken, maar ook een keuze maken uit wat the Work-Shop op voorraad heeft. Enige ervaring met naald en draad is gewenst. Kinderen vanaf 13 jaar zijn ook welkom.

Tijdens de eerste middag krijg je uitleg hoe je van een patroon mallen maakt, dan stof knipt en deze stukjes handmatig en precies passend aan elkaar naait. Je krijgt uitleg en tips op papier mee.

Op de tweede middag leer je hoe je je werkstuk, dat je in de tussenliggende tijd (af)gemaakt hebt, verwerkt op een tas, jasje of kussenhoes.  

Het enige dat je zelf meeneemt is een katoenen boodschappentas van ± 35 x 40 cm (soms verkrijgbaar bij Xenos), een kussenhoes of jasje.

Voor het patchwork heb je drie verschillende prints of kleuren stof nodig, het liefst van een soepele katoen.

Het gebruik van naald en draad, spelden, schaar, potlood, ruitjespapier, liniaal, karton, plakstift e.d. zijn bij de prijs inbegrepen.

Een vervolg op deze workshop is een eigen ontwerp maken om te appliqueren of quilten. (Het verschil tussen patchwork en quilten is de tussenlaag die doorgestikt wordt, zoals bij plaids.) De datum voor deze workshop bepalen we in overleg.

Meer informatie en inschrijven