08-10-2020 The Work-Shop

Cursus Aquarelpotlood

The Work-Shop

Tijd: 19:30-22:00
Entreeprijs: € 100,00
Spoorhaag 101
3995ed Houten

Een waterverf- of aquarelpotlood ziet eruit en tekent als een gewoon potlood. Het verschil is, dat je wat je tekent met water en een penseel uit kunt laten vloeien. Hierdoor transformeert je tekening in een aquarel. Je creëert allerlei tussentonen door lichter of donkerder te tekenen en meer of minder water te gebruiken. In deze cursus laat Monique je kennismaken met deze mooie techniek.

Aanvankelijk werken we alleen met zwart potlood. De eerste avond (8 oktober) leer je en oefen je met de techniek door het natekenen van een foto. Monique neemt foto’s mee waaruit je een keuze maakt.

De cursus start op 8 oktober, de twee avonden erop (15 en 29 oktober) ga je aan de slag met je eigen onderwerp (foto). Ook met elkaar een stilleven tekenen is mogelijk. Monique stemt dit af met de groep.

Als je je de techniek hebt eigen gemaakt, introduceert Marja in de laatste bijeenkomst (5 november) het werken met kleur. Beide docenten hebben veel ervaring met het werken met aquarelpotlood.

De groep zal beperkt zijn tot acht personen, zodat iedereen verzekerd is van persoonlijke begeleiding en de voorgeschreven afstand gegarandeerd is.

Het gebruik van potlood en papier zijn bij de prijs inbegrepen. Extra's zijn ter plekke aan te schaffen, om thuis verder mee te gaan.

Meer informatie en inschrijven