18-09-2020 Aan de Slinger

Film - Madre

Aan de Slinger

Tijd: 20:30
Entreeprijs: € 10,50
Aan de Slinger 40
3995 DE Houten

Een nagelbijtend psychologisch drama over Elena wiens zoontje al tien jaar vermist is. Op een dag ontmoet ze Jean, die sterk lijkt op haar zoon.

Na de zeer succesvolle film ‘El reino’ over politieke corruptie, keert de Spaanse filmmaker Rodrigo Sorogoyen terug met het spannende ‘Madre’. Zijn vijfde speelfilm is niet alleen geïnspireerd op zijn gelijknamige Oscargenomineerde korte film uit 2017, deze maakt ook integraal onderdeel uit van de film.

Tien jaar zijn verstreken sinds de Spaanse Elena haar destijds zesjarige zoon Iván voor het laatst sprak. Een verontrustend telefoontje van haar verdwaalde kind, helemaal alleen op een strand op zoek naar zijn vader. Sindsdien woont Elena op de plek waar Iván toen was, aan de Franse kust. Ze runt er een strandtent en het lijkt of ze haar leven heeft opgepakt. Ze kijkt eindelijk weer vooruit. Tot ze op een dag de Franse tiener Jean tegenkomt die haar sterk doet denken aan haar zoon.

'Madre' werd positief ontvangen door de internationale pers op het Filmfestival van Venetië en heeft een glansrol voor de Spaanse actrice Marta Nieto die de complexe innerlijke strijd van Elena aangrijpend neerzet en je regelmatig op het puntje van je stoel laat zitten.

“Meeslepend relaas over ouderschap, verlies en de troebele natuur van menselijke relaties” de Volkskrant 

Meer informatie en tickets