04-12-2020 Aan de Slinger

Film - The Personal History of David Copperfield

Aan de Slinger

Tijd: 20:30
Entreeprijs: € 10,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

Een komische dramafilm gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film is een experiment in ‘color blind casting’. De regisseur Iannucci koos de acteurs die hij het meest geschikt achtte voor hun rollen ongeacht etnische afkomst of huidskleur.

De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd. 

The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin). De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

“Zelden zo’n vrije en ruimhartige verfilming gezien van een literaire klassieker.” Trouw

“Het beroemde, meest persoonlijke verhaal van Charles Dickens wordt door regisseur Iannucci in een fris, modern en absurdistisch jasje gehesen. Waarbij de brede humor van Dickens ideaal blijkt voor Iannucci’s eigen scherpe, satirische kijk op de samenleving.” VPRO Cinema

“Het enorme gevoel voor taal van regisseur Armando Iannucci blijft onmiskenbaar – in zijn handen wordt Dickens’ victoriaanse taalgebruik levend en levendig. Hij wordt daarin gesteund door een uitstekend, ‘kleurenblind’ gecast acteursensemble, aangevoerd door de uiterst innemende Dev Patel in de titelrol.” Het Parool


Meer informatie en tickets