08-12-2020 Aan de Slinger

Film - Amnesty International Houten - For Sama

Aan de Slinger i.s.m. Amnesty International

Tijd: 20:30
Entreeprijs: € 10,50
De Slinger 40
3995 DE Houten

De documentaire 'For Sama' is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict.

Een jonge arts (Hamza Al-Khateab) en een jonge journalist (Waad al-Kateab) worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. 

Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen. 

De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire. 

Meer informatie en tickets