05-06-2021 Uit in Houten

Evenement - Fiets mee met de TRAP-route door Schalkwijk

Historische Kring Tussen Rijn en Lek

Tijd: 10:00
Entreeprijs: € 0,00
Schalkwijksebrug .
. Schalkwijk

Op zaterdagochtend 5 juni organiseert de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een fietstocht langs de Houtense TRAP-route. U wordt hiervoor van harte uitgenodigd.

TRAP staat voor Toeristisch Recreatief Archeologisch Project en is zo’n 15 jaar geleden uitgezet langs de talrijke archeologische en cultuurhistorisch waardevolle gebieden, waarop het huidige Houten is gebouwd. Gids van deze route is Otto Wttewaall die destijds betrokken is geweest bij dit initiatief.

We vertrekken deze ochtend om 10.00 uur vanaf de Schalkwijksebrug. We verzamelen ons daar aan de Schalkwijkse kant van het kanaal. Daarna volgen we het zuidelijk gedeelte van de TRAP-route door Schalkwijk en eindigen in ’t Goy.

Daarbij passeren we vooral locaties uit de middeleeuwen. Hier zal de gids u aanvullende verhalen vertellen. We eindigen rond 12.00 uur in huize Wickenburgh, waar de mogelijkheid is voor een kop koffie en onderling contact.

Organisatorisch gezien kunnen er maximaal 30 personen mee. We vragen u om zich aan te melden via e-mail info@tussenrijnenlek.nl of telefonisch via 06-19630125. Bij meer aanmeldingen wordt een wachtlijst aangelegd en wordt overwogen de route later te herhalen.

Ondanks dat de fietstocht zich buiten afspeelt, vragen we u alle richtlijnen van het RIVM na te leven.
Er is nog plek voor ongeveer 10 personen.