20-08-2021 The Work-Shop

Tweedaagse workshop Glas in Lood/Koper

voor beginners en gevorderden

Tijd: 13:00
Entreeprijs: € 100,00
Genre/thema: Workshop
De Slinger 101
3995 DE Houten

In deze tweedaagse workshop (op 20 & 21 augustus) leer je hoe je een siervoorwerp van glas in lood of koper maakt. Je kiest tevoren welke techniek je wilt doen. Het is dus of of en niet en en. :-) Je kunt bijvoorbeeld een glasinlood raamwerk maken of -als je gevorderd bent- een vrije vorm in lood of koper, naar een van de voorbeelden zoals je op de site the-work-shop.nl  ziet. (Je kunt je keuze en niveau aangeven bij inschrijven.)

Je trekt vormen met een stift over op het glas, snijdt en knipt het glas af met een tang. Daarna slijp je de randen en vouw je er lood omheen. Bij een raamwerk zet je stukjes glas in een loodprofiel. De laatste handeling is het vast solderen.

Ervaring is geen vereiste. Het is wel een arbeidsintensief proces. Om op je gemak de techniek eigen te maken en alle handelingen uit te voeren, bieden we deze workshop in twee dagdelen aan. Voor ervaren deelnemers is het nu mogelijk een wat ingewikkelder raamwerk of vrije vorm te maken, dan we in de eendaagse workshop aanbieden.

Koffie, thee, iets lekkers, evenals alle materialen en het gebruik van gereedschap zijn in de prijs inbegrepen.

De groep zal -coronaproof- beperkt zijn. Je leert een leuk ambacht en gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis voor jezelf of als cadeau. Meer info: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinlood2/