01-10-2021 t/m 29-10-2021 The Work-Shop

Cursus Sokken Breien

Tijd: 19-21.30 uur
Entreeprijs: € 90,00
Genre/thema: Cursus
Spoorhaag 101
3995ed Houten

Het breien van sokken is helemaal in! Het vraagt een vaardigheid die je makkelijker aanleert, als je ziet hoe het moet. Anita, expert in sokken breien met de zogenaamde Hollandse hiel, doet het je in deze cursus (op 1, 15 en 29 oktober) voor en legt het stap voor stap uit.

We beginnen met de boord en het been, in de eerste les. Voor degenen voor wie dit nieuw is, leer je rondbreien met vijf pennen. In de tweede les volgt de hiel, wat een speciale techniek vereist. Er komt minderen bij kijken, steken oppakken en je leert een spie breien. In de laatste les ga je verder met de voet. Je mindert nu steken totdat je bij de teen van de sok aangekomen bent. Ook hier minder je weer totdat je kunt afhechten. Klaar is Kees!

Omdat we om de week lesgeven heb je gelegenheid in de tussenliggende tijd gelijktijdig je tweede sok te breien.. Verdeel in de eerste les dan je wol in twee gelijke bollen. Spelden om je steken op te bewaren zullen verkrijgbaar zijn.

Deze workshop is uitsluitend voor ervaren brei(st)ers. Tricot- en boordsteek, meerderen, minderen, afhechten moeten geen probleem voor je zijn. De groep is beperkt tot zes personen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

In de prijs inbegrepen is sokkenwol, vijf breinaalden 2½, 3 en een handleiding.