14-10-2021 t/m 11-11-2021 The Work-Shop

Schilderen met stof

Tijd: 19:00-22:00
Entreeprijs: € 85,00
Genre/thema: Workshop
Spoorhaag 101
3995ed Houten

Een Art quilt is een voorstelling op stof, samengesteld uit verschillende lagen. Je schildert als het ware met (deels) transparante stoffen. Als basis dient een foto. Voor deze tweedaagse workshop breng je de foto mee die je graag wilt vertalen naar stof. Of een kopie waarop getekend mag worden.

Je maakt je keuze uit allerlei aanwezige stoffen en lapjes. Je eigen stofjes meenemen mag natuurlijk ook. Hoe meer keuze hoe leuker. Er zullen ook transparante stoffen zijn zoals kant en tule. Veel lagen creëren schaduwen en kleurovergangen. Zo bouw je laag voor laag jouw art-quilt op.

We beginnen met de foto om te zetten naar stof. Je kiest je kleuren en materialen, knipt en spelt de onderdelen. Voor het thuis verder werken, na de eerste workshopdag, krijg je aanwijzingen mee. De tweede dag, 11 november, gaan we verder met het vastnaaien van de gespelde lapjes.  Je kiest of je dit met de hand of met de naaimachine doet. (Er zijn verschillende naaimachines aanwezig). Houd er rekening mee dat je werkstuk deze avond nog niet af is. Het is een arbeidsintensieve techniek, die je heel goed thuis kunt voortzetten.Voor meer informatie: https://www.the-work-shop.nl/workshops/artquilt/