08-01-2022 Stichting The Work-Shop

Hoeden Vilten

warm de winter door

Tijd: 10.30-17 uur
Entreeprijs: € 75,00
Genre/thema: Workshop
Spoorhaag 101
3995ed Houten
Een lichte warme hoed, muts of barret in het model en de kleuren naar jouw keuze. Dat is wat je deze zondag gaat maken. Zonder breien of haken, maar zelf gevilt uit losse plukken wol.

Het is een kwestie van kleuren kiezen en de wol zorgvuldig verdelen, zodat de muts overal even dik wordt. Wil je de binnenkant in een andere kleur? Een omgeslagen rand met een decoratie? Anne legt je uit hoe je dat voor elkaar krijgt, ook al heb je nog nooit met vilt gewerkt.

Vilt en het maken van vilten voorwerpen en kledingstukken is een eeuwenoude techniek, waar je in deze workshop mee kennis maakt of je kennis van verdiept. Ervaring is niet nodig.

We vilten staande aan tafels, want om het vilt stevig te krijgen, is het nodig er kracht op te zetten. En dat doe je makkelijker staande. Het vergt dus wel wat fysieke inspanning, maar dan héb je ook wat: een unieke warme muts, waarmee je je winteroutfit completeert.

De groep is beperkt tot zes personen. Een biologische lunch is inbegrepen, evenals koffie, thee en lekkers. Het enige dat je meebrengt is een plastic schort.
Meer info en inschrijven: https://www.the-work-shop.nl/workshops/hoedvilten/