06-11-2021 Stichting The Work-Shop

Glas in lood raam

Tijd: 11:00
Entreeprijs: € 85,00
Genre/thema: Workshop
Spoorhaag 101
3995ed Houten
In deze workshop leer je hoe je een siervoorwerp van glas in lood maakt. Je kunt kiezen uit een paar modellen raamwerk van ongeveer 40 x 25 cm, zoals je hier op de site ziet. (Wil je liever een klassiek model, opgebouwd uit vierkantjes en rechthoeken, kies dan de tweedaagse workshop op 29 en 30 december.)

Je trekt vormen met een stift over op het glas, snijdt en knipt het glas af met een tang. Daarna maak je de randen glad. Bij een raamwerk zet je stukjes glas in een loodprofiel. De laatste handeling is het aan beide zijden vast solderen. Ervaring is geen vereiste.

Om op je gemak de techniek eigen te maken en alle handelingen uit te voeren, beginnen we vroeg. Want het is een arbeidsintensieve activiteit! Rond de middag pauzeren we met een heerlijke biologische lunch.  Deze lunch, koffie, thee, lekkers, alle materialen en het gebruik van gereedschap zijn bij de prijs inbegrepen. Heb je dieetwensen, geef deze dan op het inschrijfformulier aan.

Je leert een leuk ambacht en gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis voor jezelf of als (Sinterklaas- of Kerst)cadeau. Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom!Meer info: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinloodraam/