21-01-2022 t/m 22-01-2022 Stichting The Work-Shop

Tweedaagse workshop Glas in Lood/Koper

een heerlijke ambachtelijke techniek

Tijd: 13:00-17:00
Entreeprijs: € 120,00
Genre/thema: Workshop
Spoorhaag 101
3995ed Houten
In deze tweedaagse workshop in de kerstvakantie (op 21 & 22 januari) leer je hoe je een siervoorwerp van glas in lood of  in tiffany maakt. Je kiest tevoren met welk materiaal je wilt werken, lood of koper. (Beide is niet mogelijk.) Je kunt een glas in lood raamwerk maken (van ongeveer 40 x 25 cm) of -als je gevorderd bent- een vrije vorm in lood of koper, naar een van de voorbeelden zoals je op deze site ziet en die ter plekke te kiezen zijn. (Je kunt je niveau aangeven bij inschrijven.)

Je trekt vormen met een stift over op het glas, snijdt en knipt het glas af met een tang. Daarna slijp je de randen en vouw je er lood of koper omheen. Bij een raamwerk zet je stukjes glas in een loodprofiel. De laatste handeling is het vast solderen.

Ervaring is geen vereiste. Het is wel een arbeidsintensief proces. Om op je gemak de techniek eigen te maken en alle handelingen uit te voeren, bieden we deze workshop daarom in twee dagdelen aan. Voor ervaren deelnemers is het zo mogelijk een wat ingewikkelder ontwerp te maken.

Koffie, thee, iets lekkers, evenals alle materialen en het gebruik van gereedschap zijn in de prijs inbegrepen.

Je leert een leuk ambacht en gaat gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis voor jezelf of als cadeau voor een ander! Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom! Meer info en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/glasinloodkoper//