02-04-2022 Stichting The Work-Shop

workshop Linosnede

een grafische techniek

Tijd: 02-04-2022
Entreeprijs: € 40,00
Genre/thema: Beeldend
Spoorhaag 101
3995ed Houten
In deze workshop leer je een hele oude maar springlevende grafische techniek: hoe je een stempel of iets groters uit linoleum snijdt en afdrukt.

Je kunt zelf iets tekenen, een tekening of foto meebrengen of je kiest een van de voorbeelden die klaarliggen, om over te nemen.

Je krijgt hulp bij het omzetten van je tekening of foto naar een zwart wit contrast. Dan ga je met gutsen aan de slag. Je leert hoe je dit veilig doet. Dan ga je je linosnede in inkt zetten en afdrukken op de etspers. En dan wijzig je misschien nog iets en drukt nog ’s af, op mooi papier…

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar en voor volwassenen, voor beginners en gevorderden. We werken met inkt op waterbasis.

Alle benodigde materialen en koffie/thee/sap met iets lekkers zijn bij de prijs inbegrepen. Het enige dat je zelf eventueel meeneemt is beschermende kleding en iets om je werkstukken in mee naar huis te nemen. Voor kinderen zijn er schorten beschikbaar.

Heb je de smaak te pakken, dan kun je een set gutsmesjes à € 9,95 aanschaffen. Een stuk linoleum krijg je er gratis bij.