Blogbericht De Bibliotheek Houten-Centrum

Digi-inloop in de Bibliotheek - om de 2 (even) weken op dinsdagochtend

De Bibliotheek Lek & IJssel - 16 april

Met de Digi-inloop helpt de Bibliotheek Houtenaren om beter om te gaan met hun tablet, smartphone of laptop. Verschillende inwoners namen al de proef op de som. Iedereen is weer welkom op 16 april.

Deelneemster Gerda wilde beter om leren gaan met haar iPad. Ze klopte daarvoor aan bij de Digi-inloop, op dinsdagochtend (in de even weken) in de Bibliotheek Houten-Centrum. “Ik werd heel prettig ontvangen” vertelt ze. “Echt, ze helpen je heel goed. De vrijwilligers vroegen me eerst wat ik wilde leren. Voor mij was dat direct duidelijk. Ik heb familie in Australië en ik heb hier geleerd hoe ik e-mails en foto’s naar hen kan sturen. Ook hebben de vrijwilligers me geleerd om te skypen met mijn familie. Ik oefende eerst met de vrijwilligers met Skype, daarna kon ik het met mijn familie. Dat is toch geweldig?”

Deelnemer Kees kwam met een andere vraag aanzetten. Ook hij had zijn tablet meegenomen. “Ik wilde graag leren hoe ik iets op kan zoeken op mijn tablet. Googelen dus. Ik ben zeker een keer of zes geweest op de dinsdagochtend. Met een kopje koffie erbij, leerden de vrijwilligers me stap voor stap hoe ik dingen moest opzoeken. Op mijn eigen tempo. Ik vind het leuk om dingen op te kunnen zoeken. Ik kijk op de iPad bijvoorbeeld graag naar herhalingen van nieuwsberichten of zoek ik naar mooie wandelingen in het land.” Na zijn bezoekjes aan de Digi-inloop heeft Kees meer plezier van zijn tablet. “Als je iets leest of hoort, kun je er iets over opzoeken, dat vind ik erg leuk en maakt je wereld een beetje groter. Ik heb ook nog veel geoefend met het zelfstudietraject ‘Klik & Tik. De tablet’ op Oefenen.nl. Zo kon ik zelfstandig thuis aan de slag en als ik vragen had kon ik die stellen tijdens de volgende Digi-inloop.”

Gerda adviseert anderen om ook naar de Digi-inloop van Bibliotheek Houten te gaan. “Ik zou willen zeggen: ‘Ga nu maar, het is leuk én gezellig en ze doen erg hun best om het aan je verstand te brengen’.” Gerda denkt dat ze over een paar maanden nog weleens binnenloopt bij de Digi-inloop om haar kennis weer wat op te frissen. Dit is namelijk ook altijd mogelijk.

De Digi-inloop Houten is om de twee weken (in de even weken) op dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur in Bibliotheek Houten-Centrum. De eerstvolgende keer is op dinsdag 16 april 2019.  Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Vrijwilligers geven concrete tips over het gebruik van de computer, tablet of smartphone, afhankelijk van de vraag van de deelnemers.

  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer