Blogbericht Uit in Houten

Prijzen van Zomerlezen met Bip uitgereikt

De Bibliotheek Lek & IJssel

In de Bibliotheek Houten zijn de prijswinnaars van Zomerlezen met Bip bekendgemaakt.

Lasse (5) mocht, samen met zijn zus, de iPad in ontvangst nemen, Thien (7) ging met twee boeken en een mok naar huis, en Lila (3) won ook een mok en een mooi boek.

Stempels sparen
De hele zomervakantie lang hebben kinderen van 2 tot en met 8 jaar stempels gespaard in het paspoort van Bip. Door boeken te lenen, opdrachten te doen en activiteiten bij te wonen waren de stempels te verdienen. Alle kinderen die de stempelkaart aan het einde van de zomervakantie hebben ingeleverd, maakten kans op die felbegeerde hoofdprijs: de iPad. Voor de nummers twee en drie waren er boekenpakketten te winnen en een mok met een foto van Bip erop. 

Blijven lezen is belangrijk
Het leesmonster Bip is door één van de medewerkers van Team Educatie zelf getekend én tot leven gewekt in de vorm van een knuffel. Met dit project, met Bip in de hoofdrol, wilde de Bibliotheek Lek & IJssel kinderen en hun ouders stimuleren om (voor) te blijven lezen in de vakantie, om te voorkomen dat kinderen blijven stilstaan in hun taalontwikkeling in deze periode.

Groot succes
Bijna wekelijks waren er voorleesmomenten in de bibliotheken bij Het Rond en in Wijkcentrum Schoneveld. Een aantal voorleesmomenten werd gecombineerd met taalspelletjes en knutselen. De activiteiten zijn druk bezocht en er zijn een heleboel paspoortjes ingeleverd aan het einde van het vakantie. Dit succes moedigt aan om het Zomerlezen-project volgend jaar zomer te herhalen, en Bip een blijvende figuur in de Bibliotheek te laten zijn. 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer