Blogbericht Aan de Slinger

Komende editie Gluren bij de Buren Houten gaat helaas niet door

Aan de Slinger

De oplopende corona besmettingen in de regio Utrecht - ook in Houten - en de extra maatregelen die 18 september j.l. zijn afgekondigd, heeft de organisatie van Gluren bij de Buren Houten in nauw overleg met de gemeente Houten doen besluiten om het festival te annuleren. Het culturele huiskamerfestival stond gepland op zondag 4 oktober door heel Houten.

De organisatie heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om Gluren bij de Buren volledig corona  proof plaats te laten vinden. Over alles was nagedacht: minder bezoekers per locatie, registratiesystemen en gezondheidschecks, meer publieke locaties als huiskamers en strenge hygiëne protocollen. Helaas wegen deze voorbereidingen niet op tegen de mogelijke risico’s voor de bezoekers en artiesten.

“Het bericht van het RIVM van dinsdag 22 september kwam hard binnen, de start van een tweede golf betekent dat de situatie de komende weken zeker niet zal verbeteren. Met nog anderhalve week te gaan stond het hele evenement al in de startblokken. Het vooruitzicht om voor de bijna 50 acts een podium te bieden was een enorme drijfveer om telkens mee te bewegen met nieuwe aangepaste maatregelen. Met pijn in ons hart zijn we dan ook tot dit besluit gekomen, omdat de veiligheid & gezondheid van onze bezoekers en artiesten ten alle tijden bovenaan staan”, aldus cultuurmakelaar en projectleider Bea Nederhoff.

De komende Gluren bij de Buren stond gepland op zondag 4 oktober, de veertiende editie wordt nu verplaatst naar zondag 3 oktober 2021. 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer