Profiel

Kunstenaarscollectief Donkerbruine Jas

Het Spoor 168, Houten

  0 leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze organisatie

DBJ is een kunstenaarscollectief bestaande uit Frank Donkers en Eelke Bruinzeel.

In de jaren 90 studeerden ze samen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ze al meerdere projecten samen deden. Na hun afstuderen richtten ze samen het kunstenaarsintitiatief Éxpodium´ op waarbij ze enkele jaren een dynamische expositieruimte aan het Ledig Erf in Utrecht beheerden. In vier jaar tijd werd hier aan meer dan honderd startende kunstenaars de kans geboden een solo-expositie te realiseren. Hierbij stond het samenbrengen van verschillende disciplines voorop.

Vandaag de dag vormen Frank en Eelke het kunstenaarscollectief DBJ (donkerbruinejas). Het duo streeft naar pakkende toegankelijke prenten waarbij veel gekeken wordt naar gebeurtenissen en actualiteiten zoals bijvoorbeeld de Tourstart en het jaar van De Stijl in Utrecht. De werken bestaan vaak uit diverse technieken die binnen één kunstwerk samenkomen. Ook wordt een nostalgisch jasje niet gemeden.

DBJ werkt ook regelmatig in opdracht waarbij gedacht moet worden aan relatiegeschenken en kunst op maat.

DBJ streeft naar een verzorgt, kant en klaar product in oplage, wat direct aan de muur gehangen kan worden. Daarom wordt naast het maken van de beelden ook veel aandacht besteed aan een goede passende inlijsting. Uiteraard is het mogelijk in overleg een werk te personaliseren.

Locatie

Het Spoor 168
3994 AL Houten

Contact

Email: info@donkerbruinejas.nl
Telefoonnummer 1: 06-14264811
Telefoonnummer 2: 06-41499616
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer