15-10-2021 t/m 23-10-2021 Aan de Slinger

Lichtkunstfestival VONK

Aan de Slinger, Staatsbosbeheer en HKU

Tijd: 0:00
Entreeprijs: € 12,50
Genre/thema: Evenement
Fortweg 9
3992LX Houten

Lichtkunstfestival VONK verlicht in de herfstvakantie Fort bij ‘t Hemeltje

Aan de Slinger organiseert samen met Staatsbosbeheer en de HKU de eerste editie van VONK Festival: een cultureel festival waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan.

Op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ’t Hemeltje exposeren meer dan 20 licht- en videokunstenaars hun werk. Het is voor alle leeftijden, een superleuke activiteit voor de herfstvakantie dus! Met de ligging in het groen van Fort bij ‘t Hemeltje worden natuur en technologie tijdens een interactieve wandelroute bij elkaar gebracht.

Naast het werken met gevestigde namen is VONK ook lokale samenwerkingen aangegaan. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is hofleverancier met meerdere jongere kunstenaars. En nog jonger zijn de middelbare scholieren van College de Heemlanden en basisschoolleerlingen van De Bijenkorf uit Houten. Samen met kunstenaars van VONK hebben zij twee lichtkunstwerken gemaakt.

Alle kunstenaars op een rij
Op lichtkunstfestival VONK exposeren de volgende kunstenaars: Beeldjutters, A Visual Conspiracy, LiGHT-UP Collective, Front404, Huis van Vermeulen, Ellipsis, Timo Hoogland, LotteZ & Marijn te Kolsté, Eline Veldhuisen, Rutger Dam, Mirjam Debets, Marlin van Ek, Suzanne van Dongen, Stan Smeets, Bent van de Berg, Vermeulen & Dubbeldam, de leerlingen van basisschool De Bijenkorf en de leerlingen van College de Heemlanden. 

Ticketverkoop
VONK Festival vindt plaats van 15 tot en met 23 oktober 2021 op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje en is voor alle leeftijden. Tickets zijn te koop in tijdslots tussen 18.00 en 23.00 uur via www.vonkfestival.nl.