20-11-2021 Aan de Slinger

CABARET Duoprogramma

Maarten Westra Hoekzema & Martijn Crins

Tijd: 20:30
Entreeprijs: € 20,30
Genre/thema: Cabaret
De Slinger 40
3995DE Houten

Nieuwe cabaretiers, dames en heren! Kakelverse aanvoer..., maar niet helemáál. Voor de eerste, Maarten, gaat het op, maar de ware cabaretvolger zal bij Martijn denken: ‘hé, is dit niet de Martijn Crins die ooit het Camerettenfestival met overmacht won? Waar was die nou gebleven?’ Nou hij is effe iets anders gaan doen. Twaalf jaar later komt hij samen met Maarten in een dubbelprogramma en spelen ze ieder een deel van hun voorstelling, respectievelijk Toen eindelijk alles lukte en Mesthoop. Twee halen-één betalen dus. 

Maarten Westra Hoekzema werd zijn hele jeugd doodgegooid met 'Alles kan, als je maar wil’. Lang kreeg hij maar niet wat hij wilde. Maarten was een echte aanmodderaar verteerd door schuldgevoel. Op een dag keerde het tij. De zalen zaten vol, hij ontmoette de vrouw van zijn leven en kocht zelfs een huis. Op de dag dat dit tot hem doordrong, begon hij antidepressiva te slikken. In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af: wanneer is een leven gelukt?

Martijn Crins is die ‘overdonderende ontregelaar’ zoals hij in de pers werd omschreven. Hij gaat vanavond graven in de stront, roeren in de beerput, poeren in de drek. Tot aan de strot in de mest toont een mens zijn ware gezicht. Een beetje cabaretier huldigt het credo ‘hoe meer mest, hoe vruchtbaarder de grond’.

www.maartenwestrahoekzema.com 
www.martijncrins.nl