Blogbericht De Bibliotheek Houten-Centrum

Nederland leest

Cadeauboek van de bibliotheek

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek: ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Volwassen leden van de Bibliotheek en bezoekers die een bezoekerspas hebben kunnen het boek vanaf maandag 1 november gratis ophalen in de Bibliotheek Houten-Centrum, zolang de voorraad strekt.

Thema: Over de grens
Elk jaar staat november in het teken van Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland. Het thema dit jaar is: ‘Over de grens’. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Cadeauboek: ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis
De hoofdpersoon in ‘De wandelaar’ is een Nederlander in Parijs, die bij een brand een hond in zijn schoot geworpen krijgt. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers.

Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van ‘De wandelaar’ is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf. Tijdens een literaire stadswandeling vertelt zij over de rol van Parijs in het leven en werk van Adriaan van Dis, hoe hij aan ‘De wandelaar’ werkte en het andere Parijs ontdekte.

Twee speciale uitgaven
Om iedereen mee te laten lezen zijn er ook twee speciale uitgaven van ‘De wandelaar’ beschikbaar: een grootlettereditie en een editie in makkelijke taal. De grootlettereditie bevordert het lezen onder mensen met een visuele beperking en is tot stand gekomen in samenwerking met Fonds XL en de Vereniging Onbeperkt Lezen. De editie in makkelijke taal is voor iedereen die (nog) niet zo sterk is in lezen en is gemaakt in samenwerking met Uitgeverij Eenvoudig Communiceren en gefinancierd door de Leescoalitie in het kader van het Leesoffensief.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/nederland-leest.

  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer