Profiel

Taco de Vries

Cellodocent, dirigent

  1 leuks     0 reacties
culturist

Over deze culturist

Celloles
Vanaf 1994 doceert Taco de Vries cello privĂ© en op muziekscholen in Nederland. Sinds 1997 is hij cellodocent in Houten, en is hij al enige tijd  verbonden aan de muziekschool Diemen. 
De lessen volgen een grondig leerplan, waarin tevens wordt gewerkt aan Algemene Muzikale Vorming, een beetje muziektheorie en samenspel. Maar er is ook ruimte voor eigen ontwikkeling en improvisatie, want voorop staat muzikaal plezier. 
De lessen kunnen in overleg in kleine groepen of individueel worden verkregen.  Er worden lessen op zowel beginnend als gevorderd niveau gegeven, aan zowel kinderen als volwassenen.

Biografie
Taco de Vries is in 1997 afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht bij Frans van der Grinten, met een eigen strijkkwintet in het afstudeerprogramma.

Naast cellodocent is hij actief geweest als dirigent van jeugd- en kamerorkesten, onder andere bij de Vereniging Hofstads Jeugdorkest, het Kennemer Kamerorkest en het Nieuw Bloemendaals Jeugdorkest. 
Vanaf 1997 dirigeert hij als vaste dirigent het Westerkamerorkest in Amsterdam, het Houtens Kamerorkest in Houten en heeft hij ongeveer 10 jaar de leiding over het Jeugdorkest van de muziekschool Houten (HMC) gehad.

Contact

Email: dusart-tannenberg@hetnet.nl
Telefoonnummer 1: 020-4632486
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer