Profiel

Taco de Vries

Cellodocent, dirigent

  1 leuks     2 reacties
Particuliere aanbieder

Over deze particuliere aanbieder

Celloles
Vanaf 1994 doceert Taco de Vries cello privĂ© en op muziekscholen in Nederland. Sinds 1997 is hij cellodocent in Houten (bij het Houtens Muziek Collectief), en was lang verbonden aan de muziekschool Diemen.  Nu doet hij de lessen geheel als zelfstandige.
De lessen volgen een grondig leerplan, waarin tevens wordt gewerkt aan Algemene Muzikale Vorming, een beetje muziektheorie en samenspel. Maar er is ook ruimte voor eigen ontwikkeling en improvisatie, want voorop staat muzikaal plezier. 
De lessen kunnen in overleg in kleine groepen of individueel worden verkregen.  Er worden lessen op zowel beginnend als gevorderd niveau gegeven, aan zowel kinderen als volwassenen.

Biografie
Taco de Vries is in 1997 afgestudeerd aan het conservatorium van Maastricht bij Frans van der Grinten, met een eigen strijkkwintet in het afstudeerprogramma.

Naast cellodocent is hij actief geweest als dirigent van jeugd- en kamerorkesten, onder andere bij de Vereniging Hofstads Jeugdorkest, het Kennemer Kamerorkest en het Nieuw Bloemendaals Jeugdorkest. 
Vanaf 1997 dirigeert hij als vaste dirigent het Westerkamerorkest in Amsterdam, het Houtens Kamerorkest in Houten en heeft hij ongeveer 10 jaar de leiding over het Jeugdorkest van de muziekschool Houten (HMC) gehad.

Contact

Email: dusart-tannenberg@hetnet.nl
Telefoonnummer 1: 020-4632486
  Reacties

Taco de Vries

28 okt 2020 14:18

Cellolessen gaan gewoon door. Meld je aan voor een proefles!Dusart-Tannenberg@hetnet.nl

Taco de Vries

25 sep 2021 10:48

Cellolessen zijn weer begonnen. Meld je aan voor een proefles!Dusart-Tannenberg@hetnet.nl

Reageer