Profiel

Marja Macville

eigenaar van the Work-Shop (atelier, winkel, workshopruimte)

  0 leuks     0 reacties
culturist Onderdeel van:

Over deze culturist

Toen eind 2017 een winkelpand opdoemde dat ik tegen gunstige condities kon betrekken vielen er opeens een heleboel dingen op hun plaats. Lang geleden had ik een toekomstbeeld beschreven van een groene ruimte op straatniveau, waarin ik met allerlei anderen aan het werk was, met veel aanloop en het delen van kennis, ideeën, koffie, wijn en plezier. En hier was het! Hier kon ik mijn zelf gedecoreerde serviesgoed verkopen en ander ambachtelijk design. Niet alleen ik ontspan van zelf iets creëren, heel veel mensen genieten daarvan, realiseerde ik mij. Twee kunstacademieopleidingen, 25 jaar werkervaring als zelfstandige en 62 jaar levenservaring had ik in te brengen. Heel veel vrienden en kennissen leveren producten ter verkoop en wij delen onze kennis en kunde met het geven workshops en cursussen. Het mensen van dienst zijn, iets bedenken en de uitvoering begeleiden, wat ik steeds als zelfstandig interieurarchitect deed, continueert nu in een andere vorm!

Deze nieuwe formule betekent niet alleen een winkel met ambachtelijke, handgemaakte producten van professionele ontwerpers, maar ook een workshopruimte waar je technieken leert en vaardigheden oefent. Geen computers, geen smartphones, geen virtuele werkelijkheid. Wel zien en leren hoe iets ontstaat, in gezelschap van anderen. En het is ook een atelier waar niet alleen de workshopdocenten en ik aan de slag zijn, maar iedereen die een middagarrangement boekt.

Met hulp van lieve vrienden maakte ik er een fijne ruimte van en -heel wonderlijk- ik kreeg van alle kanten materialen, meubels en zelfs giften om te starten! En nog steeds...

Een nieuw initiatief als The Work-Shop vraagt tijd om bekend te raken. Dat vraagt geduld en doorzettingsvermogen en daar heb ik nog wel eens moeite mee. Maar als ik dan de enthousiaste reacties hoor van cursisten en bezoekers van de winkel, ervaar hoe mijn lief en vrienden mij steunen, zie wat mij telkens weer toevalt, wat ik nu al neergezet heb, dan weet ik: ik ben op de goede weg!

De ontspanning (juist in deze rare coronatijd) en het plezier van zelf iets maken, creëren en het vergroten van de waardering voor het ambachtelijke, dat wil ik (blijven) delen! Kom het zelf ervaren, als individu of als groep! Je bent van harte welkom!Marja Macville

Contact

Email: info@the-work-shop.nl
Telefoonnummer 1: 0615554745
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer