Profiel

Colorato

Loerikseweg 11, Houten

  0 leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze organisatie

Colorato! zijn Elena en Marcia, twee vriendinnen die een grote passie voor kleur, kunst en creativiteit delen.

Elena is autodidact en heeft zichzelf leren schilderen en tekenen. Toen ze klein was, mocht ze nooit tekenen van haar schoolmeester en thuis waren kleuren potloden ver te zoeken, laat staan verf. Want het ging vooral om dat je goed kon rekenen, kon lezen of sporten! No hard feelings hoor, maar toen ze de kans kreeg, is zij begonnen met schilderen op alles wat verf kon hebben. En zij is nog niet gestopt…. Elena heeft in het verleden in een galerie gewerkt, als verantwoordelijke voor de kunst, de communicatie met de kunstenaars en het opzetten van tentoonstellingen.

Marcia heeft wel een opleiding genoten in de creativiteit en kunst. Na haar opleiding in de mode (en kleding) heeft zij TEHA gedaan. Een lerarenopleiding op HBO niveau voor Tekenen en Handvaardigheid. Tijdens deze studie deed Marcia haar eerste ervaringen op in het onderwijzen van jongeren. Na haar studie koos ze uiteindelijk een andere weg en ging aan de slag als publiciteitsvormgeefster. Met de komst van haar eigen kinderen heeft Marcia haar oude passie weer nieuw leven ingeblazen. Niet alleen haar creativiteit delen met haar eigen kinderen, ook heeft zij zelf weer diverse cursussen opgepakt om haar creativiteit verder vorm te geven. Met Colorato! komt ze ook weer terug bij waar het allemaal begon, het overdragen van deze passie op kinderen.

Bij Colorato! staan de tekenlessen in het teken van de eigen creativiteit. De kinderen leren de basistechnieken, hoe ze dieren, objecten, menselijke figuren en gebouwen kunnen tekenen. Hoe ze in de stijl van een bepaalde kunstenaar kunnen schilderen en ook hoe ze met verschillende materialen om kunnen gaan. De invulling die zij aan de opdrachten geven staat altijd centraal. Daardoor ontstaat iets unieks en bijzonders. Verder willen wij ze leren zien en niet alleen kijken. Die bijzondere en unieke blik willen we graag naar boven brengen en stimuleren. 

Locatie

Loerikseweg 11
3991 AA Houten

Contact

Email: info@colorato.nl
Telefoonnummer 1: 06-463 679 93
Telefoonnummer 2: 06-514 501 36
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer