Profiel

Basisschool WERELDwijs

Guldenslag 131, Houten

  0 leuks     0 reacties
Organisatie

Over deze organisatie

WERELDwijs, een gemeenschap van mensen.
WERELDwijs is een school die midden in de veranderende wereld wil staan. Het is een veilige plek waaruit de kinderen zich voorbereiden op de wereld van nu en de toekomst. Vanuit onze protestants-christelijke traditie brengen we de kinderen in aanraking met de Bijbelse verhalen. Mede geïnspireerd door deze verhalen, willen wij de kinderen leren respect en zorg te hebben voor elkaar.

Dit gaat verder dan het accepteren van verschillen in mogelijkheden, geloof of cultuur. Het betekent ook elkaar ontdekken en ruimte creëren om de mogelijkheden van jezelf en de ander te ontwikkelen. Belangrijk voor ons is het “samen zijn”. We hebben elkaar nodig en kunnen wat voor elkaar betekenen. De relatie met de ander zorgt voor het gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid voor elkaar. Regelmatig krijgen we als christelijke school te maken met onderwerpen, praktijken en standpunten die gevoeligliggen. We gaan hier open en bewust mee om, gaan identiteitsgevoelige thema’s niet uit de weg.

WERELDwijs is een christelijke basisschool die open staat voor leerlingen uit alle kerkelijke en sociale groeperingen. We verwachten van ouders en leerlingen dat ze het christelijk karakter van de school respecteren. Ieder kind is uniek. Op WERELDwijs zijn verschillen vanzelfsprekend en passen we het onderwijs aan de ontwikkeling van kinderen aan.

Locatie

Guldenslag 131
3991 WE Houten

Contact

Email: infowereldwijs@fluenta.nl
Telefoonnummer 1: 030-6343217
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer